2010. 03. 09. 14:59 - uttam

Pihenni akartam a sok vendég után. Hát, nem sikerült. Balkán cigány party volt pénteken, a magyar Club Era zenekar közreműködésével. A zuhogó eső és a csapnivaló szervezés ellenére több tucat ember (CS) jött el velem. És kifulladásig táncoltunk. Olyan volt, mint otthon. Jó volt látni a csillogó szemeket, nem csak engem érintett meg a nosztalgia. Összehaverkodtam a zenekarral, és következő nap is elmentem a koncertjükre. Szintén több mint 10 emberrel: voltak, akik repetáztak de akadtak újak is szép számmal. Nyugisabba sikeredett, de ismét fenomenális volt. A harmadik ma lesz. Boldog vagyok, mert sok új embert ismertem meg.

Tegnap városnéztünk a Club Era srácaival, és a 8 fiú közül egyiknek sem jutott eszébe akár csak boldog nőnapot kívánni. No mindegy. Ezen túl megrendeztem életem első vega poltuckját. A téma a sütő volt, mindenki hozott valami fogást - a lényeg hogy sütőben készüljön. Az egyik süti sajnos tojásos volt, arról nem tudok nyilatkozni, de a többi rendben volt. Az én töltött gombám fenomenálisra sikeredett - pedig soha nem csináltam.

Közben kaptam egy megrendelést Josétól, Laár Andris venezuelai alteregojától - somlói galuskát kell neki csinálnom. Ő cserébe megtanít salsázni, merthogy salsa tanár. Valakinek van receptje? 

Miközben tervezgetem a mai interjút a Club Erával (szülinapi meglepi a rádiómnak!!! menjetek fesztiválzoni, most lettünk öt évesek!!!) és írogatom a bevásárlólistát, azt is ki kell találnom, hogy mit csináljunk Zsuzsival. Csütörtökön Cena Húngara, azaz magyar vacsora lesz. Minden jóval, amit barátnémnak sikerül beszereznie és elhoznia. Ez egy hét alatt a harmadik vacsorám itthon. Itthon? Itthon. Ugyanis nem költözöm. Elkezdtem lakást keresni, de az első kettő után már utáltam. Vannak hátrányai a helynek, de előnyei is. Igyekszem mostantól ezekre fókuszálni. És amint ezt eldöntöttem, vettem egy kis SZÍÍÍÍNT a szobámba: a szép indiai párnahuzatokat majd sok színes kendő követi.

Sajnos Madridban még mindig tél van: többnyire hideg, eső hó.... Szerettem volna hazaküldeni Zsuzsival a szép új kabátom. Segítsetek ti is, hátha közös erővel sikerül: "süss fel, Nap!".

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr751824044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nawesh 2010.03.10. 10:13:26

Piskótatészta

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg nádcukor
1 mk szódabikarbóna
kb. 2 dl víz
4 ek olaj

Krém

¼ l növényi tej (kölestej)
10 dkg nádcukor
½ csg vaníliás pudingpor
10 dkg növényi margarin

Egyéb hozzávalók

½ narancs leve
15 dkg darált dió
10 dkg beáztatott mazsola
2 ek karobpor vagy kakaópor
1 ek nádcukor
víz
1 ek margarin
növényi tejszínhab

Elkészítés:

A piskótához összekeverem a hozzávalókat (elsőként a lisztet a szódabikarbónával és a cukorral, majd apránként hozzáadom a vizet, s az olajat) és megsütöm.

Mikor kihűlt két lapra vágom és megtöltöm a krémmel. A megtöltött piskótát négyzet alakú darabokra vágom.

(Másként is készíthető, például úgy, hogy a piskótát nem töltöm meg, hanem csak kis darabokra vágva teszem a tálkába, közéjük krémet rétegezve.)

Kis tálkákba teszek egy-egy ilyen töltött piskóta-négyzetet. A tetejét is megkenem krémmel. Megszórom a darált dióval és a lecsepegtetett mazsolával. Leöntöm a karoböntettel. Tejszínhabbal díszítem.

Krém:

A növényi tejhez hozzáadom a pudingport és a nádcukrot, felfőzöm. A végén beledobom a margarint. Sima krémmé keverem. Hozzáadom a narancslevet.

Karoböntet:

A karobport a cukorral és vízzel felfőzöm. Lehúzom a tűzről és beledobom a margarint.
(Kakaóporral is készíthető)
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása