2010. 04. 13. 13:14 - uttam

Irány Osló!

Bizony. Megkaptam az ösztöndíjat, amit tegnap hivatalosan el is fogadtam. Három kibúvóm is volt...de mindhármon zöld jelzést kaptam. Az első, hogy meg sem kapom. Nagyon kis esélyem volt. Második körben visszautasítottam, mert nem ítéltek zsebpénzt és útiköltséget. De zsebpénzt végül kapok. A harmadik menekülési útvonal a vegetárius menü volt. Nem tudnám magam 7 hétig fenntartani Oslóban, de titkon reméltem, hogy problémájuk lesz a külön igényeimmel. Nem volt, teljesen természetesnek vették és fel vannak rá készülve. Hát így terelgeti a sors az életem.

Nem örültem neki, hiszen már megvoltak a terveim nyárra... Pontokba szedve:

  • picit tovább maradni Madridban, rendesen elbúcsúzni, kapukat nyitva hagyni
  • Malagából vagy Barcelónából Pozsonyon át szép lassan egy hét alatt haza, mert még így is olcsóbb, és többet lát az ember
  • család, barátok, egyetemi ügyek
  • Thealter - bizony, a huszadik. De nélkülem :(( Pedig Egyesek jöttek volna oda meglátogatni és terepszemlélni.
  • Völgy. Megint lesz, és ezúttal a Közös Hullámhossz kiemelt szerepet kap. Most érik be, amiért tavaly dolgoztunk. De idén én ezt nem fogom élvezni.

Ehelyett haza sem megyek, hiszen olcsóbb, ha egyból innen repülök. Sőt, lehet hogy nem is Madridból, hanem Malagából lesz a legolcsóbb. Akkor pedig az Európa egyik legdélibb csücskéből hirtelen megérkezem az egyik legészakibb fővárosba. Nagy váltás lesz. Könnyebb lenne hazamenni. De ki tudja, mikor lesz megint ilyen lehetőségem. Elvégre én akartam, így hát kitartok... Megint győzött az eszem a szívem felett.

 

Tények:

Hová: ISS Oslo

Mikor: elvileg június 25. - aug. 6. (bő 6 hét)

Téma: Média és demokcrácia

Ösztöndíj értéke: ca. 25 000 NOK (800 ezer forint)

Átlaghőmérséklet: 15-21 °C

Oktatás nyelve: angol

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr851917367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

uttam 2010.04.19. 21:49:00

közben megérkezett a lista is: vastag pulcsi, széldzseki, esernyő, vízálló túracipő, estélyi, népviselet, kosztüm. Aki túrázni is akar menni, annak a fenti lista kiegészül esőnadrággal, bakanccsal, esőkabáttal, sapkával, sállal, kesztyűvel, (!!!) lehetőleg gyapjúból. Khm. Átlaghőmérséklet 11 fok. És ennek még mindig örülni kéne?
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása