2010. 05. 03. 14:28 - uttam

Arról már panaszkodtam talán, hogy milyen drága itt a kultúra (mozi, színház). Ami egyfelöl jó, hiszen így több jutt az éhbérnér a művészeknek. De az én szívem néha somojkás tőle.

Azért hébe-hóba el lehet jutni ingyenes és nagyon színvonalas programokat. Ilyen volt márciusban a színházak éjszakája (La Noche de los Teatros), vagy áprilisban a könyvek éjszakája (La Noche de los Libros) - ez utóbbi nemcsak nagy kedvezménnyel kecsegtetett számos könyvesboltban, de irodalmi estek, koncertek, performanszok, kiállítások részesei is lehettünk.

Ezen programok főtámogatója a madridi metrót üzemeltető vállalat! De nem csak jeles napok alkalmával áldoznak a kultúrára. A metrókocsik belső falára tapétázott mesékkel, receptekkel, középkori mór költészettel, kortárs dráma-részletekkel bizony kellemesen telik két állomás között eltöltött, néha nem kevés idő... "Mert nem telhet el egy nap költészet nélkül" - volt a mai versem alá írva. 

De még nincs vége! Számos madridi metróállomáson fellelhető már a Bibliometro, egy mobil könyvtár, ahol napközben (13.30 és 20 óra között, merthogy itt ez a nap) ingyen lehet kölcsönözni. Qué guay, no? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr641971246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása