2011. 01. 23. 14:41 - uttam

Élveztem a lágy napsütést, ami finoman melegített, amint átértünk a határon. A sugarakból a távolban körvonalazódott a bazilika. Sóhaj. Egy évvel ezelőtt hihetetlen boldogságban kezdtem el felfedezni a Retiro parkot és az új életemet. Azóta lett a vasárnap a kedvenc napom - és már nemcsak Madridban.

2010 január 22-én este nyolc előtt pár perccel landoltam Madridban. Tele félelemmel és aggodalommal. 2011. január 22-én este nyolc előtt pár perccel indultam el Berlinből. Közben eltelt egy év és számtalan tapasztalat; sok búcsú és viszontlátás - de az érzés mit sem változott. Álmatlan éjszaka, gyomorideg, hányinger. Idegesség, félelem, aggodalom. Hosszú sóhajok és merengés. Madridba úgy mentem ki, hogy senkit és semmit nem ismertem. Se helyet, se embert, se nyelvet, se kultúrát...

De vajon hazajönni miért ennyire ijesztő? Hiszen itthon nem változott semmi (?), megvannak a barátaim, az ismerős helyek és forgatókönyvek. Nem kell félnem attól, hogy fedél nélkül maradok, vagy hogy nem sikerül megértetnem magam a boltban. Mégsem vagyok nyugodt. Életem egy meghatározó szakasza lezárulóban van. És mi vár itthon?  A fonalat mindig fel lehet venni, de vajon ugyanolyan lesz-e?

Csak szebb és jobb, ugye? Segítsetek, régiek és újak! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr1002607263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m. g. 2011.01.23. 14:50:42

zsírjó lesz, nyugi :)

Zsuzsinci 2011.01.23. 14:54:33

mi vár(t) itthon? túrórudi és én :P

uttam 2011.01.23. 18:56:02

:)) na az ilyen apróságoktól, Tőletek lesz könnyebb, ha könnyű nem is :)
mg, bajuszkodni mikor megyünk? 14. körül, ugye?
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása