2010. 01. 11. 20:47 - uttam

Közeledik az indulás időpontja. Nemcsak az kavarog a buksimban, hogy vajon sikerül-e mindent elintéznem időben...hanem hogy leszállok ott...és akkor mi lesz? Elmegyek és keresek egy hostelt az éjszaka közepén? A reptéren alszom és reggel keresek valamit? Megpróbálom rátukmálni magam valami ismerős ismerősének az ismerősére? Vagy keresek egy szörfölhető kanapét az első hétre. Képzeljétek, újabb lista!!! Toplista. Kedvenc házigazdák.

1. Nacho (29). Nem tudom, miért őt raktam az első helyre. Talán mert pasi létére a Breakfast at Tiffany's (GYK Álom luxuskivitelben) az egyik kedvenc filmje. Vagy mert szereti a Grace klinikát. Persze nem elhanyagolható, hogy remek szakács - és érdeklődik a vega konyhaművészet iránt is. A cipőt le kell venni és egyszerre csak egy embert fogad. Vendégszeretetéről tömérdek referenciája tanúskodik, egy-egy utazóért néha még a reptérre is kimegy. A központban lakik, csupán pár sarokra a Plaza Mayortól. Eredeti madridi (hűűű), aki Magyarországon is járt már. Remélem elég pozitív emléke van ahhoz, hogy (be)fogadjon. :)

2. Sol (26). Díszlettervező és színpadi sminkes - művészlény. Jó pont. Vegetáriánus. Újabb jó pont. Tangózik és "cooksurfernek" is tartja magát. Szereti a filmeket - nem is akármilyeneket. Jóóó. Mosoly. Az elmúlt időszakban igen aktív volt - tartsa meg jó szokását. :) Viszont nemcsak őt, de lakótársőjét is meg kell győznöm arról, hogy fogadjanak.

3. Jan (22). Talán német, és talán még a legszínesebb negyedben, Lavapiesben lakik. Rendkívüli zenei ízlése fogott meg, de életfilozófiánk is sok ponton egyezik. Újabb mosoly. Ellene szól, hogy kevés referenciája van, pedig a kérvények 100%-ára válaszolt. Talán a monoklis nyitóképe riasztotta el az utazókat. :D Francia fotós lakótársával külön szobát tartanak fenn a "kanapénak".

4. Andrea (28). Első ránézésre is igazi buddhista arc. Vegetárius és jógázik. (Igen, a vega volt az egyik kulcsszavam a keresésnél). Csak pár referenciája van, de azok hitelesnek tűnnek és elég részletesek. Ő is Lavapiesben lakik - gondolom már sejtitek hogy merre szeretnék szobát találni! :) Guatemalai lakótárssal rendelkezik; 3 napra fogadnak. Vajon együtt ennyi vagy külön-külön? :) Takarót is adnak, ami nem elhanyagolható, hiszen csak tél lesz, és az én csomagom legfeljebb a nyári hálózsákomat bírja el. Ja, még egy fontos részlet: (dobpergés) a Carlos III egyetemen dolgozik!

5. Bruno (33). Profilja szerint épp Dubaiban van... szegény. :) Azért került a top ötbe, mert akár egy hétre is meghúzhatnám magam nála - tényleg a történelmi belváros szívében. Elég szűkszavúan nyilatkozik magáról, ám nem úgy a referenciák - megbízhatónak és jófejnek tűnik. Ő is MOSOLY-ember. De talán nincs bennünk elég közös ahhoz, hogy nála szálljak meg. És hosszú még a listám... :) Előre vehetném pl. Magdalenát, a vega-buddhista-moziőrült-lavapiesi-szociológus-kommunikációtanárt, a figyelemfelkeltő KathaKalit vagy Paulitát, aki csak azért szimpatikus, mert napraforgóban ül és látta a Vengot. Csak jó ember lehet.

Nem lesz könnyű. Ez nem egy szokványos couchsurfing szituáció, hiszen nem utazóként -  élni megyek Madridba. Nem szeretnék senkinek a terhére lenni. Így ha nem találok /kölcsönösen/ szimpatikus hostot, inkább keresek egy hostelt magamnak. Az első hetek büdzséje feltehetően amúgy is magas lesz.

Viszont van még 10 napom indulásig, szóval keresésre fel!

Mostantól a mottó: minden napra egy kanapé. :)

 

UPDATE: egyes számú kanapé: remek választás! már várom. kettes számú versenyző: függőben. Hármas és négyes kilőve, ötös lecserélve. Hajjaj. 

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr21664625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása