2013. 09. 24. 11:51 - uttam

Dirnd-lázban ég a város.


Már az Oktoberfest kezdete előtt megteltek a boltok a helyi paraszti viselettel, a csöcsruhával és bőrnadrággal. Van klasszikus, modern, olcsó (C&A és egyéb &-os üzletláncokban), indiai és afrikai is. Újabban a lányok is előszeretettel viselnek bőrnadrágot, hotpants formájában. Az árak 40€-nál kezdődnek, de leginkább 100- felfelé találni. Talán ez lehet az oka, hogy aki költ rá, utána minden farsangon és jelmezbálban ezt viseli! De októberben még munkahelyen sem ciki!

Az eredeti verzió egy szűk mellrészű ruhából, egy fehér blúzból és egy köténykéből áll. Hpozzá mindig szivecskés nyaklánc és Heidi-frizura dukál. Lehetőleg annyira szűk ruhát kell választani, amiből szinte teljesen kibuggyannak a mellek. És hölgyeim, azt hiszem, meg is van a válasz arra, miért szeretik a hímek annyira az Oktoberfestet. A sör csak alibi!

A pasidivat már kicsit árnyaltabb. Lederhosen forevör! Van hosszabb, rövidebb, vagy egészeny piciny. Na de nem mindegy, hogy a hózentrógli közt Ferencjóska pislákol-e. (Nemvicc!) A kalap annál szebb, minél több toll és kitűző van rajta. Na de a legextrémebb bajszos bácsi mégiscsak a 6-os metrón volt, akinek még az ágyékát is csörgő-pörgő kitűzők és érmék fedték. Ha ing, akkor fehér vagy KOCKÁS!!! Ami biztos, hogy a Lederhosen nem ér bokáig. (Miért is érne, ha a parasztnak még gumicsizmát is kellett húznia...) A csípősebb hidegek ellen két féle képpen szoktak védekezni. a) hosszú fehér zoknival. Ami pár sör után bokáig csúszik, no de mit számít. b) kötött, kb. 10-15 centi széles lábszárvédővel, aminek a megmosolyogtatáson kívül más célját még nem fedeztem fel. Az egész minden más csak nem szép, jópofa, bájos.


Az biztos, hogy nem ez lesz a kedvenc évszakom Münchenben. Igaz magát Wiesnt (a fesztiválterületet, Theresienwiesent) messziről próbálom elkerülni, de a sör-, hányás- és ürülékszag így is üldöz az egész városon át. 1 000 000 kimért maßról (literes korsóról) cikkeztek már az első nap után a helyi lapok. Attól tartok, nem ez volt az utolsó beszámolóm ezzel kapcsolatban. Prost, egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://varazsszonyeg.blog.hu/api/trackback/id/tr615531066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Rádió Mi

Ego

MOB-time'10! Szögedi lokálpatriótából négylaki lettem: Madrid, Oslo, Berlin - meg ahová épp a szívem húz...

Képek

Nincs megjeleníthető elem

Legutóbbi hozzászólások

RSS

süti beállítások módosítása